Kurser

Kurser

Arbejder du med manuskripter i forbindelse med udgivelse af bøger, magasiner, brochurer, rapporter? Og mangler du overblik over de mange praktiske faktorer, som indgår i en udgivelse? Hvordan organiserer man et manuskript, og hvordan forbereder man projektet bedst i forhold til korrektur, omfang, layout, sats, trykning, indbinding, e-bog? Hvilke muligheder har man, og hvordan udnytter man dem bedst? 

Kom med på vores kursus:

Den optimale udgivelse

– Få bedre styr på den tekniske og designmæssige del af processen fra (næsten) færdigt manuskript til færdig bog/rapport/magasin.

Kurset henvender sig til redaktører og andre udgivere og fokuserer på de mange faktorer, som indgår i en bogudgivelse. Kurset henvender sig både til nye inden for faget og til erfarne, der ønsker et brush-up og ønsker værktøjer til et bedre overblik. Et kursus kan efter aftale målrettes deltagernes specifikke behov.

Indhold:

  • Udgivelsen (fx bogen eller årsrapporten) og dens udstyr – de overordnede rammer og de involverede aktører.
  • Overvejelser og beslutninger om slutproduktets platform og layout, bl.a. udtryk, moodboard, principlayout, formater, typografi, farver, skærm- og trykfarver, papir, indbinding, efterbearbejdning.
  • Manuskript og korrektur: Planlægning af den redaktionelle proces. De forskellige faser og hvem er involveret hvornår. Disponering af indholdet (tekst og illustrationer) og omfangsberegning. Opsætning af manuskriptet i forhold til bogens struktur og layout. Rubrik-hierarki, formater, typografier, links, index-ord, indholdsfortegnelse, kolofon. Redaktionel korrektur og layout-korrektur. Anvendelsen af Adobe Acrobat Pro.
  • Fotos/illustrationer/figurer/grafer: Billedredaktion, formål, rettigheder, samspil mellem illustrationstyper. Tekniske krav, størrelser, kvalitet og opløsning. Screendumps og billeder fra nettet. Scanning og billedbehandling. Papir- og elektroniske originaler.
  • Produktion, trykning, e-bog:  Tekniske krav, trykklar pdf. Godkendelser, prøvetryk, webproof.
  • Deltagernes spørgsmål og evt. inddragelse af egne, konkrete projekter.
  • Undervejs vil der være mulighed for at se og gå på opdagelse i eksempler.

Kursussted:

Hubstars, Nørrebrogade 47, 1., 2200 København N, – eller hos dig.

På kurset møder du:

Redaktør Kasper Monty, forlagskonsulent med speciale i projektplanlægning, redaktion og produktion af fag- og håndbøger.

Grafisk designer Anne von Holck, bogdesigner med stor erfaring i tilrettelægning, layout, produktionsstyring og i at samarbejde med trykkerier og forlag.

Kursus, 5 timer:

Onsdag den 8.12.2021, kl. 9-14, Nørrebrogade 47, Kbh., 3.800 kr. pr. person

Tilmelding til ah@canpublish.dk

En let frokost og kaffe/te/vand indgår i prisen.

Ønsker til andre datoer: du er meget velkommen til at kontakte os. 
Opfølgningskurser: efter aftale.

Priserne er ekskl. moms.

Grupper og enkeltpersoner:

Som en samlet gruppe kan I bestille et kursus med grupperabat.

Vi kan efter ønske skræddersy kurser ift indhold og omfang. Vi kommer også gerne ud til små grupper, og vi kan lave kursus for enkeltpersoner (pris: 950 kr. pr. time).

Kontakt os for flere oplysninger ah@canpublish.dk

Anerkendt som støtteberettiget af Pressens Uddannelsesfond

Pressens Uddannelsesfond (PU) støtter udvalgte kurser gennem Mediernes Efteruddannelse. Man er støtteberettiget, hvis man er ansat i en virksomhed, som er medlem af PU, og arbejdsgiveren betaler medlemsbidrag. Eller hvis man er registreret i Dansk Journalistforbund som freelancer.

… De udleverede materialer og værktøjer er meget brugbare … De små hold betyder, at der er rig mulighed for at komme i dybden med det, der interesserer dig.
Journalist Aage Iversen, LandbrugsMedierne

Jeg ville ønske, at det var et kursus, jeg havde haft, da jeg startede. Alle nye redaktører burde efter min mening havde sådan et kursus.
Redaktør Katrine Mølgaard Andersen

Den optimale bogudgivelse
manuskript kursus 1
Anne von Holck, Tegnestuen Trojka.
1900325_714361028614801_1312348434_o