Kurser

Kursus (afholdes løbende):

DEN OPTIMALE BOGUDGIVELSESPROCES

– Få styr på hele processen omkring udgivelsen af din roman, fagbog, undervisningsbog, børnebog eller dit magasin. Fokus på alt det praktiske, tekniske og designmæssige.

Mangler du overblik over de mange praktiske faktorer, som indgår i en udgivelse? Hvordan organiserer man et manuskript, og hvordan forbereder man projektet bedst i forhold til korrektur, omfang, layout, sats, illustrationer, trykning, indbinding, e-bog? Hvilke muligheder har man, og hvordan udnytter man dem bedst?

Kurset henvender sig til forfattere, redaktører og udgivere. Og til både nye inden for faget og til erfarne, der ønsker et brush-up og ønsker værktøjer til et bedre overblik. Kurset målrettes deltagernes specifikke behov.

Indhold:

  • Udgivelsen (fx bogen, magasinet, årsrapporten) og dens udstyr – de overordnede rammer og de involverede aktører.
  • Overvejelser og beslutninger om slutproduktets platform og layout, bl.a. udtryk, moodboard, principlayout, formater, typografi, farver, skærm- og trykfarver, papir, indbinding, efterbearbejdning.
  • Manuskript og korrektur: Planlægning af den redaktionelle proces. De forskellige faser og hvem er involveret hvornår. Disponering af indholdet (tekst og illustrationer) og omfangsberegning. Opsætning af manuskriptet i forhold til bogens struktur og layout. Rubrik-hierarki, formater, typografier, links, index-ord, indholdsfortegnelse, kolofon. Redaktionel korrektur og layout-korrektur. Anvendelsen af Adobe Acrobat Pro.
  • Fotos/illustrationer/figurer/grafer: Billedredaktion, formål, rettigheder, samspil mellem illustrationstyper. Tekniske krav, størrelser, kvalitet og opløsning. Screendumps og billeder fra nettet. Scanning og billedbehandling. Papir- og elektroniske originaler.
  • Produktion, trykning, e-bog:  Tekniske krav, trykklar pdf. Godkendelser, prøvetryk, webproof.
  • Tanker om PR, salg og distribution.
  • Deltagernes spørgsmål og evt. inddragelse af egne, konkrete projekter.
  • Undervejs vil der være mulighed for at se og gå på opdagelse i eksempler.

Kursussted:

Birken, Birkedommervej 31, 2400 København NV

På kurset møder du:

Grafisk designer Anne von Holck, bogdesigner med stor erfaring i tilrettelægning, layout, produktionsstyring og i samarbejdet med trykkerier og forlag.

Redaktør Kasper Monty, forlagskonsulent med speciale i projektplanlægning, redaktion og produktion af fag- og håndbøger.

Vælg dato:

Torsdag den 25.01.2024, kl. 13-18

Onsdag den 20.03.2024, kl. 13-18

Flere datoer for efteråret 2024 følger.
Ønsker til andre datoer: Du er meget velkommen til at kontakte os.
Opfølgningskurser: efter aftale.

Pris:

5 timer: 2.500 kr. pr. person for privatpersoner
5 timer: 2.500 kr. + moms pr. person for virksomheder

Tilmelding til ah@canpublish.dk

Kaffe/te/vand/frugt/kage indgår i prisen.

Grupper og enkeltpersoner:

Som en samlet gruppe kan I bestille et kursus med grupperabat.

Vi skræddersyr gerne kurser ift indhold og omfang. Vi kommer også gerne ud til grupper i organisationer, forlag, firmaer, og vi kan lave kursus for enkeltpersoner (pris: 950 kr. pr. time + moms).

Kontakt os for flere oplysninger ah@canpublish.dk

 
*
 

KURSUS i samarbejde med DEN KREATIVE FORRETNING:

FÅ STYR PÅ DIN BOGUDGIVELSE 

Nye datoer følger.

Kurset består af 3 dele:

– KOM GODT I GANG  v. Anne von Holck og Anne Zenon/Historieagtenten

– LAYOUT OG PRODUKTION  v. Anne von Holck

– SEND DIN BOG GODT UD I VERDEN  v. Anne Zenon/Historieagtenten

Der udkommer hvert år mere end 10.000 bøger i Danmark, så det er vigtigt at sende din bog stærkt og godt ud i verden. På dette kursus lærer du henover 3 eftermiddage at strukturere udgivelsesprocessen, ligesom du får konkrete redskaber til at træffe beslutninger om layout, presse og om du skal selvudgive eller finde et forlag. 

Se mere om Den Kreative Forretning her: https://denkreativeforretning.dk/events/

 

Jeg ville ønske, at det var et kursus, jeg havde haft, da jeg startede. Alle nye redaktører burde efter min mening havde sådan et kursus.
Redaktør Katrine Mølgaard Andersen

… De udleverede materialer og værktøjer er meget brugbare … De små hold betyder, at der er rig mulighed for at komme i dybden med det, der interesserer dig.
Journalist Aage Iversen, LandbrugsMedierne

Den optimale bogudgivelse
manuskript kursus 1
Anne von Holck, Tegnestuen Trojka.
1900325_714361028614801_1312348434_o