Rettigheder

Udgiver du selv, ejer du alle rettighederne til din udgivelse.

Når du bruger andres produkter, og de bruger dine

Når du skal udgive noget, skal du have styr på det med rettigheder – både dine og andres. Det kan være svært at overskue, og der er meget at tage stilling til:

  • Hvornår er noget blot et citat, og hvornår er det et tekstuddrag, som man skal betale for at bruge?
  • Hvordan søger man om tilladelse til at bruge andres materiale, hvad skal man betale for brugen, og hvordan afregner man?

Og hvad med dine egne rettigheder, hvordan skal du varetage dem – både i forhold til eventuelle forlagsaftaler, kopiering og andres brug af dine tekster?

Konsulentbistand

Ligesom der er mange gode grunde til selv at udgive, er der også mange begrundelser for at udgive via et forlag. CanPublish kan hjælpe dig med at stille fordele og ulemper op ved begge modeller. Det kan være, at du overvejer, om en blåstempling fra et traditionelt forlag vil betyde noget for din udgivelse. Men det er også muligt,  at du har flest fordele ved selv at eje alle rettighederne over din udgivelse. Er det sidste tilfældet, men er det ikke helt ligegyldigt for dig at have et forlagsnavn hæftet på din udgivelse, kan du vælge CanPublish som medudgiverforlag.